10 jaar Komatsu Intelligent Machine Control
2023-10-24

De eerste generatie volledig geïntegreerde machinesturing, die Komatsu in 2013 introduceerde, betekende een nieuwe mijlpaal in de manier om klanten te ondersteunen productiever en efficiënter te werken. Deze revolutionaire technologie werd eerst geïntroduceerd op bulldozers en het jaar daarop op graafmachines.

Ondertussen, één decennium later, zijn er wereldwijd meer dan 14.000 iMC machines met in totaal ruim 40 miljoen bedrijfsuren in dienst. Dit bewijst dat de sector meer dan ooit overtuigd is van de toegevoegde waarde die deze technologie biedt voor operatoren en bedrijven.

De systemen zijn door Komatsu zelf ontwikkeld en worden in de fabriek ingebouwd tijdens de assemblage; wat garandeert dat de technologie aan dezelfde strenge kwaliteitseisen voldoet als de machines zelf.  

Door de jaren heen vergaarde Komatsu een gigantische hoeveelheid aan operationele data en reële gebruikersfeedback wat toeliet een efficiënt ondersteunend netwerk uit te bouwen en de technologie zelf steeds verder te verfijnen. Dit mondde in 2020 uit in de lancering  Intelligent Machine Control 2.0 met tal van verbeteringen voor o.a. kantelgraafbakken en geautomatiseerde functies voor dozerbladen. Deze evoluties helpen operatoren, ongeacht hun ervaringsniveau, om nog productiever te werken en een eindresultaat van hoge kwaliteit af te leveren.

Het gamma iMC machines werd systematisch uitgebreid, en sinds kort wordt de technologie ook als retrofit oplossing aangeboden zodat ook conventionele machines, zelfs van andere merken, kunnen worden uitgerust met intelligente sturing.

Efficiënter werken betekent ook een lager brandstofverbruik en dus een lagere uitstoot wat vanuit een ruimer perspectief een bijdrage levert in de strijd voor milieu en klimaat. Hiermee past de iMC technologie perfect in de klimaatdoestellingen van Komatsu met name 50% CO2 reductie tegen 20230 en koolstofneutraliteit tegen 2050.

Contactez BIA
Neem contact op met BIA
+32 2 689 28 11sales@biagroup.com
Ik heb een project
Ik heb een project
Uitrusting of onderdelen? We hebben wat je nodig hebt!
Ik heb een project
Ik heb een project
Uitrusting of onderdelen? We hebben wat je nodig hebt!
Ik heb hulp nodig
Ik heb hulp nodig
Een vraag? Onze experts zijn hier voor u.
Ik heb hulp nodig
Ik heb hulp nodig
Een vraag? Onze experts zijn hier voor u.